Summetone til Lync er nå på plass.

UNINETT og HINT har i samarbeid med Atea (tidligere Umoe IKT) og TDC  drevet nybrottsarbeid for å få på plass en Lync SIP kobling flere høgskoler og universitet kan få glede av senere. Prosessen med summetone har derfor tatt litt tid, men vi har nå foretatt våre første telefonsamtaler fra Lync og ut på det tradisjonelle telenettet. Samtalekvalitet og stabilitet er det ingen ting å utsette på og konferanser med Lync brukere hvor vi også drar inn PSTN samtaler fungerer som en drøm.

Summetone har vært en liten milepæl i vårt prosjekt og vi har nå startet jobben med TDC og UNINETT for å få på plass mobilintegrasjon mot Lync.

Under er det en tegning av vår PSTN kobling mot UNINETT og TDC. UNINETT er i ferd med å starte test  av en løsning hvor de som organisasjon blir Lync sertifisert. Dette betyr vi kan koble oss direkte fra vår Lync mediation server over SIP trunk mot deres infrastruktur. Dialogic gateway kan da fases ut. Det forenkler oppkobling, drift, feilsøking og sparer organisasjonen for innkjøp av lokal gateway. For organisasjoner som ønsker en lengre overgangsfase med tradisjonell hussentral vil det være smart med en annen type lokal gateway. Denne har SIP kobling mot hussentral og UNINETT infrastruktur som gjør at interne samtaler fra Lync ikke må kobles via offentlig telenett.   

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Lync. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s