Levanger som er studiested med flest ansatte er over på Lync

Telefoni for campus Levanger ble i dag klokken 08:00 flyttet over til Lync. Stjørdal har ca. 40 ansatte, Namsos ca. 80 mens Levanger har i underkant av 250. Konsept for utrulling og opplæring samt teknisk løsning har derfor fått en god stresstest. Foreløpig ser alt ut til å fungere veldig bra. IT-hjelp har heller ikke merket noen økt pågang som vi tolker i retning av at ting funger og at de ansatte har fått en god nok opplæring.

Erfaringene fra Levanger i utrulling og opplæringsperiode er følgende.

  • Et par meget kritiske brukere men i det hele positiv respons.
  • Vi ser helt klart nytten av den store jobben vi har lagt ned forhold til forankring, informasjon og opplæring av organisasjonen.
  • Vanskelig å få alle til å delta på opplæring i løpet av en uke, slik at vi kjørte 3 ekstra opplæringsdager.
  • Hektisk periode hvor vi på grunn av utvidet opplæring på Levanger har kjørt parralelt med utrulling og opplæring på Steinkjer. Har gått bra da alle på IT-tjenesten har bidratt.
  • Ekstraarbeid for IT ved opplæring på grunn av leveringsproblemer på kamera hos leverandør. Et sett måtte derfor flyttes mellom opplæringsgrupper. Kamera er ikke kritsisk for å komme i gang med løsning så vi valgte å rulle ut, da alternativet var å vente til høsten. Vi vil får levert web-kameraene like før påske.
  • En spesiell feil på 10-15 av de 250 XP klientene gjorde at vi fikk problemer med Lync installasjon. Dette var en særegen feil for oss som andre ikke skal oppleve. Ble løst etter noen dager.
  • Telefoni og andre Lync funksjoner fungerer stabilt og spørsmål fra brukerne går stort sett på forskjellige former for bruk av systemet.
  • Brukervennligheten i Lync er meget god og basisfunksjonene tas lett av de aller fleste.

Steinkjer som er siste studiested med ca. 100 ansatte er ferdig med opplæring i morgen og mandag den 11.04 porteres telefoni over til Lync. Da er utrulling fullført og IT-tjenesten får kanskje til å starte nedtrapping mot påske.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Lync. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s