Utrulling av Lync som telefoni og samhandlingsplattform for ansatte i HINT er fullført.

Mandag den 11. april ble nummerserie til Steinkjer portert over fra Avaya hussentral til Lync. Vi har dermed kommet til en stor milepæl i prosjektet, hvor utrulling er fullført for alle ansatte.

Det har vært en meget hektisk måned siden vi starter utrulling første studiested den 11. mars. Hele IT-tjenesten har stått på og det meste har gått som planlagt. Noen overraskelser dukker alltid opp i så store prosjekter, men vi har blitt ferdig til forutsatt dato.

For de ansatte erstattes fasttelefon med headset, kamera settes på toppen av skjerm og lamper viser om de er tilgjengelig eller ikke. Dette er en stor endring og vi hadde derfor regnet med en del motstand i organisasjonen. Der viste det seg at vi heldigvis tok fullstendig feil. Det store flertallet er veldig positiv og det har kun vært et par krasse utspill fra enkeltpersoner. Vi håper det er jobben vi har lagt ned i forkant med informasjon og forankring hos ledelse, organisasjonene og den enkelte ansatt som har gjort det til en takknemmlig jobb å innføre systemet.

Jeg velger her å ta med en e-post sendt fra IT-sjef til alle på IT etter en nylig avsluttet ledersamlig. Denne var noe en sliten it-tjeneste satte stor pris på. Prosjektgruppe, opplæringsgruppe og resten av it-tjenesten har stått på og samtidig vært fleksible og løsningsorienterte i hele prosjektperioden. Det hadde heller ikke vær mulig uten våre eksterne samarbeidspartnerne i prosjektet. UNINETT, Atea (Umoe IKT), Microsoft og TDC har hatt tett oppfølging og har gitt oss rådgivning og bistand langt utover det vi kan forvente.

Emne: Respons på Lync-prosjektet

På ledersamlingen på Jegtvolden i forrige uke ble Lync-prosjektet nevnt i flere sammenhenger.

Og nesten uten unntak er det stor tilslutning til systemet og uhemmet ros av IT-tjenesten for hele gjennomføringen!
Folk skryter av funksjonaliteten i systemet, av prosjektorganiseringen og –gjennomføringen, av informasjonsflyten, av brukerstøtten – og ikke minst av opplæringsprogrammet!
Til og med rektor trakk fram Lync-prosjektet (i sin avslutningstale) som ett av de prosjektene som profilerer HiNT ute i UH-sektoren – og som han får spørsmål om fra sine rektor-kolleger.

Det er bare trivelig å være IT-sjef når man blir overøst med denne typen tilbakemeldinger. Aller helst skulle dere vært der selv og fått rosen direkte, men jeg håper dere opplever tilsvarende respons når dere flyr rundt og fixer og ordner for ansatte i disse travle tider.

Uansett, jeg overbringer herved alle godordene til dere som fortjener dem!
Jeg tror at IT-tjenesten har fremstått mer samlet og ”HiNT-fokusert” enn noen gang gjennom dette prosjektet!

– Odd Asbjørn

Det skal nå bli veldig godt å ta påskeferie, men vi gleder oss til etter ferien hvor vi starter jobben med utvikling av konsept for bruk av Lync i undervisningen. Det vil bli et tett samarbeid med desentralisert grunnskoleutdanning og desentralisert vernepleie som er valg som pilotgrupper. I høst så skal alle studenter på disse utdanningene få Lync og lærerne skal benytte systemet i undervisning og praksisveiledning.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Prosjektstatus. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s