Første videokonferanse mellom Office 365 beta og lokal Lync installasjon.

Vi er nå i en fase i prosjektet hvor jobber med konsept til pilot for undervisning som starter i høst. Ansatte har tilgang til Lync via vår lokale installasjon, mens vi ønsker studentene skal benytte Lync i Office 365. Det er ikke lenge til Office 365 lanseres for bedriftsmarkedet, mens Live@Edu versjonen først vil bli tilgjengelig når konvertering av BPOS kunder er fullført. Dette kan ta tid men vi vil prøve beta versjonen slik at vi blir kjent med vårt fremtidige produksjonsmiljø for stundenter. I vår pilot ønsker vi også å benytte Office 365 versjon, og håper å få en begrenset tilgang til de ca. 100 studentene det gjelder via bedriftsversjonen.

Vi fikk for noen dager siden tilgang til Office 365 beta og har i dag gjennomført de første videosamtaler mellom brukere på lokal installasjon og Office 365. Alt ser ut til å fungere veldig bra.

Oppsett av tjeneste, brukere og Lync tilgang var en enkel prosess. Det var også greit å sette Lync i Office 365 til åpen federering. Dette viste seg dessverre ikke å være nok og det var først når vi i dag fant denne artikkel at ting løsnet. Vi kjørte kommando som vist under på vår lokale Lync frontend og etter et par minutter fikk vi presence informasjon på plass.

New-CSHostingProvider –identity LyncOnline –ProxyFqdn sipfed.online.lync.com –Enabled $True


Admingrensesnitt for Lync online tjeneste

Vi vil fremover fortsette med test av løsningen samtidig som vi sammen med studiene som skal kjøre Lync pilot finner løsninger for undervisning, kollokviegrupper og studentveiledning.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Lync. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s