Løsning for kobling av analoge enheter mot Lync.

Vi har noen få nummer igjen på lokal telefonsentral som ikke er portert til Lync. Dette er nummer til fakser, frankeringsmaskiner, heistelefoner og alarmer. En gateway fra Audiocodes som konverterer signaler fra Lync til analog vil være en del av løsningen for utfasing. Den fungerer både mot faks og andre analoge enheter, og vi har nå lagt en plan for endelig utfasing av lokale hussentraler.

Gateway er Audiocodes MP-112 (ca. 2000 kr inkl. mva) som vi har testet med suksess mot faks og analoge telefonapparater. Enhet leveres med 2 porter og er satt opp etter følgende beskrivelse. I tillegg til beskrivelse merk følgende: Oppdatere først firmware,  protokoll settes til TCP, velg G 711 til faks signaling og ikke sett -AnalogFax $True i powershell ved opprettelse av nummer. Vi fikk kun port 1 til å fungere, men for oss blir ikke dette en problemstilling. Det finnes flere modeller med 4, 8 eller 24 porter. Vi velger å kjøpe minste modellen og å plassere denne ved siden av analogt utstyr. Dette da en sentralisering ville betydd at vi måtte ivareta og drifte telefoni kabling. Når hussentral er slått vil all telefoni og data gå via GSM eller interne datalinjer. Det er litt usikkerhet rundt et par gamle heiser om alarmtelefon støtter GSM. Her kan det eventuelt bli kjøpt egne dedikerte analoge linjer driftet av teleleverandør.

Følgende utstyr skal utfases fra lokal PBX slik:

 • Alarmer
  – IP løsning med GSM løsning som backup. Tjeneste leveres som en pakke av alarmleverandør.
 • Fakser
  – Audiocode MP-112 gateway tilkoblet hver enkelt maskin.
 • Frankeringsmaskiner.
  – Enkelte studiesteder får i dag ferdigfrankerte konvolutter fra Posten. Vi vil først undersøke om dette er et alternativ. Hvis ikke så er løsningen IP kobling eller Audiocode MP-112 hvis IP ikke er mulig.
 • Heisalarm telefoner.
  – GSM løsning hvor dette støttes eller dedikert linje levert og driftet av teleleverandør.
 • DECT anlegg og WIFI telefoner.
  – Er håndtert tidligere via innkjøp av mobiltelefoner. Se gammel artikkel om løsningen her

Vi har en del forskjellige leverandører spesielt innenfor heiser. Det å finne løsninger tar derfor litt tid, men vi jobber mot at hussentral er utfaset innen sommerferien.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Lync, Prosjektstatus. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s