Test av Polycom HDX 8000 med støtte for Lync RTV protokoll

Det har frem til nå kun vært mulig med 1 til 1 samtale i CIF (352×288) kvalitet fra Lync direkte mot Polycom HDX 8000 konferansesystemer. Vi har testet en ny firmware som gir støtte for Lync RTV protokoll. Denne gir videokvalitet opp til HD samt mulighet for å ha med et eller flere anlegg i en Lync konferanse.

Firmware kan fritt lastes ned og installeres på våre systemer, men for å få RTV støtte må man i tillegg kjøpe en lisens for ca. 6000 kr. pr. anlegg.

Vi testet først en 1 til 1 samtale mellom Lync og HDX. For å få HD kvalitet krever det Quad-Core prosessor på Lync pc. Vi har ikke en slik tilgjengelig men VGA kvalitet er en stor forbedring i forhold til CIF som var tidligere. Både Lyd og bilde fremsto godt i auditorie og fra Lync klient.

1 til 1 samtale sett fra Lync klient.

Vi testet også å ta med flere i konferansen som også fungerte helt utmerket. Her setter Lync en begrensning på VGA kvalitet i konferanser. Det er «active speaker» som dukker opp i bilde. I teorien kan vi ha opp mot 254 Lync klienter i en felles videokonferanse mot Polycom anlegg. Hvert Polycom anlegg er registrert som en Lync klient slik at flere anlegg kan være med i samme konferanse.

Konferanse med 2 Lync klienter og 1 Polycom anlegg.

Det siste vi testet var skjermdeling. Skjermdeling fungerte fra Polycom HDX til Lync klient men ikke fra Lync og til Polycom anlegg. Dette kommer av at denne versjonen av firmware ikke har støtte for Microsoft skjermdelings protokoll. Skjermdeling fra HDX fungerer da det er VGA bilde som overføres. Polycom har planer om å få støtte for skjermdeling begge veier i en senere versjon.

Det skal også være mulig å starte konferanse på HDX fra en Outlook møteinnkalling, men dette har vi ikke testet.

Av bruksmuligheter vil ansatte eller studenter nå kunne bli med på allmøte eller undervisning fra auditoriet til Lync klient uavhengig av hvor de befinner seg i verden. Vi får enda flere muligheter når Polycom kommer med støtte for deling av innhold fra Lync til HDX.

For flere detaljer om RTV støtte for HDX og RMX se blog artikkel her

For detaljer rundt våre valg i forbindelse med sammenkobling av Lync og tradisjonell videokonferanse se vår artikkel her

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Lync, Polycom. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s