Hvite og gule sider integrert mot Lync

Vi evaluerer nå et produkt som heter Telefonkatalogen bedrift integrert med Lync. Det ser meget lovende ut og gir blant annet en løsning med hvite sider, gule sider, SMS, faks, visning av a-nummer osv. I tillegg gir pakken gratis tilgang til 1880 sin mobil applikasjon for visning av nummer og søk. Vi tror modulen kan være en viktig brikke i å få den ultimate samhandlingsløsningen for ansatte.

Installasjon

Produkt krever ingen server komponeneter. Det installeres på den enkeltes Lync klient og snakker med en web service som står sentralt hos leverandør.

Telefonkatalogen Bedrift Søk

Denne modulen startes fra verktøy meny i Lync. Man søker i hvite og gule sider med til sammen 10 millioner oppslag. Fra søkeresultat kan man foreta «click to call», sende SMS, lagre kontaktinfo i Outlook og få opp kart på adresse. Brukeropplevelsen og det tekniske fungerer veldig godt. Hvis mulig har det blitt enda bedre med søket integrert i Lync søkevindu, slik at når det ikke var interne treff søkte den mot ekstern base.

Visning av innkommende anrop

Hvis det kommer innkommende anrop hvor nummer ikke er registrert i Lync eller i dine Outlook kontakter gjør systemet automatisk oppslag mot hvite og gule sider. Finner den match vises det hvem som ringer i et eget vindu over Lync innringervindu. Du kan også lagre kontakt in din Outlook og få opp kart på innringers adresse.

SMS

Via denne tjenesten kan du sende SMS direkte fra Lync til en eller flere i eller utenfor din kontaktliste. Ditt mobilnummer kan settes som avsender slik at svar kommer til din telefon. Det er også mulig å sette opp en forsinkelse på sendetidspunkt. Eksempler på bruk hos oss kan være SMS til ansatte på en avdeling eller studenter i en klasse. Tjeneste bruker en SMS gateway hos leverandør og kostnaden for bruk vil bli belastet HINT.


Du kan velge flere i din kontaktliste og høyre klikke for å sende SMS. Det er også mulig å sende SMS ved å skrive navn eller nummer i søkefelt.


SMS kan sendes i sann tid eller tidsstyrt via innebygd kalender.

Telefaks

Hvis man trykker <ALT> i SMS modul dukker det opp et valg for å sende faks. Faks tjeneste går via leverandørens faks gateway. Kvittering på at faks har kommet frem sendes til din e-post adresse. Via en tillegsavtale skal det være mulig med innkommende faks via faks til mail.


Grafisk grensesnitt for sending av faks.

1880 mobil app

Med i løsninger følger også en mobil applikasjon som viser innkommende anrop og gir mulighet til å søke i deres base. Denne applikasjonen har vært på markedet en tid og er testet tidligere.

Priser

Løsningen leveres i samarbeid mellom Eniro og Blueposition og de baserer seg på en månedspris som går fra 16 kr. til 22 pr. bruker opp til 500 brukere. De har egne priser for organisasjoner større enn dette. Se presentasjon fra firma for mer detaljer her

Oppsummert

Vi er tidlig testfase av produkt, men frem til nå ser dette ut til å være et genial løsning som gir Lync en stor merverdi som telefoni plattform. Mange brukere har etterlyst SMS og telefonkatalog integrert i Lync, og her vil vi få flere nyttige funksjoner med på kjøpet. Firma har gjort en god jobb med å integrere produkt slik at det blir en naturlig forlengelse av Lync, og vil derfor trolig kreve svært lite opplæring.

Dette innlegget ble publisert i Lync. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Hvite og gule sider integrert mot Lync

  1. takk for all denne informasjonen, er det veldig interessant og godt detaljert. Fortsett

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s