Eksempler på bruk av Lync i HINT

HINT begynner nå å utnytte mulighetene som finnes i Lync. Vi får stadig tilbakemeldinger fra avdelinger som finner nye måter for intern og ekstern kommunikasjon. I artikkel vil vi ta for oss noen få konkrete eksempler på bruk av systemet hos oss.

Sommeravslutningstale fra Rektor

Rektor hadde ikke anledning til å delta på sommeravslutning på Levanger og han laget derfor et opptak på forhånd via sin Lync klient. Videoen ble vist frem for alle ansatte i kantina ved anledningen.

Korte statusmøter på avdeling med 1 linje funksjoner.

Informasjonsgruppen består blant annet av servicetorg og sentralbord med 1 linje funksjoner. I tillegg er gruppen er spredd mellom alle fire studiesteder og det er derfor meget vanskelig å samles til møter. De har nå valgt å ha et 15 minutters Lync møte hver torsdag hvor de går gjennom aktuelle saker. Den enkelte kan bli avbrutt i møtet av eksterne henvendelser, men det er likevel mye bedre enn alternativet som vil være 1 til 2 årlige fysiske møter. De fysiske møtene kommer nå i tillegg til Lync møter.

Allmøte for ansatte i administrasjonen

Tirsdag denne uke ble det gjennomført allmøte for ansatte i administrasjonen via Lync. Det var til sammen ca. 50 deltakere. Tidligere har dette blitt gjennomført via tradisjonell videokonferanse i auditoriene på våre fire studiesteder, mens nå satt de ansatte ved sin pc eller via Polycom roundtable i møterom. Direktør startet med å dele en presentasjon før hver seksjonslederne hadde en statusoppdatering hvor de delte en presentasjon fra sin pc. Som deltaker var opplevelsen meget bra hvor man fikk den som snakket i nærbilde og dokumentdeling ble mer lesbart enn ved visning i auditorie via videokonferanse.

På tidligere møter via videokonferanserom har det vært nødvendig med IT-personell på hvert studiested for oppkobling av rommene. De ansatt gjorde nå dette selv ved å trykke på elektronisk møtelenke i Outlook kalender.

Skjermdeling i samarbeid lokalt

Ansatte på servicetorg på Stjørdal har tatt i bruk skjermdeling i forbindelse med intern opplæring og kompetanseoverføring. Dette selv om de har kontorene i umiddelbar nærhet. Det gir ofte bedre læring å sitte ved hver sin skjerm enn at den andre ansatte henger over ryggen eller sitter ved siden av sin kollega.

Kommunikasjon med eksterne

En arbeidsgruppe som består av ansatte fra HINT, NTNU, Mittuniversitetet i Sverige benyttet tidligere en betal versjon av Skype for videomøter og skjermdeling. De har nå gått over til bruk av Lync fullklient og gjesteklient for de eksterne aktørene.

Dette innlegget ble publisert i Lync. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s