Lync klient for iPad, iPhone, Android og Symbian.

Microsoft vil før jul lansere en Lync klient for mobile enheter. Det vil komme klienter for Windows mobile 7 (Mango), iPhone og Android, men det vil trolig ikke være støtte voice over ip, video og skjermdeling i første versjon. Mens vi venter finnes det i dag et godt 3 parts produkt til en overkommelig pris som heter Xync.

Vi har testet klienten for iPad og iPhone og vi valgte klienten Xync Collab som gir mest funksjonalitet. Klientene kan lastes ned fra App store og koster i underkant av 150 kr. En oversikt over forskjellene på Xync klientene kan ses her

Skjermbildene fra systemet under er hentet fra Ipad versjonen, men vi finner ikke noen forskjeller på funksjonalitet for Iphone versjonen. Til skjermdeling egner Ipdad seg bedre på grunn av skjermens størrelse, mens Iphone versjonen passer meget godt til  audio/video samtaler mellom Lync brukere og «gratis» samtaler over telenettet fra trådløst nett. (Gratis for mobilbruker, men koster arbeidssted telleskritt)

Pålogging i Xync programmet gjøres enkelt med å skrive e-post adresse (sip adresse), AD brukernavn og passord. De støtter lokal Lync server og Office 365 pålogging.
      

Fra Xync klient kan man starte en chat-, lyd- eller videosamtale mot Lync bruker eller ringe et nummer til det ordinære telenettet.
    

Bildene under viser hvordan en chat samtale ser ut. Man kan enkelt endre samtaleform fra chat til for eksempel videosamtale. Det er også mulig å sende filer fra chat vindu. Chat fungerte bra, men visningen av det norske alfabetet ble ikke riktig. Det er mulig dette kan endres i innstillinger.
    

Videosamtale mellom Ipad/iphone og Lync klient fungerte godt. Videokvaliteten ser ut til å være lavere enn med en samtale fra PC til PC, men er helt grei.

Det er ikke mulig å dele innhold fra Ipad/iphone, men du kan du motta deling av innhold fra Lync PC eller Mac klient. Delingen fungerte, men oppdateringen av bilde var treg.

          

Oppsummert er dette et godt alternativ til denne typen mobile enheter (ikke testet på Android og Symbian). Kvalitenten på lyd er meget bra og video er grei nok. Det som må forbedres er treghet ved oppdateringen av skjermbilde ved deling av innhold.

Noen videoer som viser bruk av systemet kan ses på produktet sin hjemmeside her

Dette innlegget ble publisert i Lync, Office 365. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s