Første test av Lync mobilklient.

Microsoft kommer med Lync mobilklient for iOS, Android, Windows phone 7, og Symbian. Mandag ble versjonen for Windows phone 7 lansert og vi har testet denne koblet mot vårt Office 365 miljø. Støtte for VOIP og video vil komme i senere versjoner, men også i denne versjonen kan man bli med i konferanser og ringe til andre Lync brukere direkte.

Vårt interne Lync miljø er ikke klargjort for mobil klient og testen ble derfor gjennomført mot Lync online i vårt Office 365 studentmiljø. Mobilklient mot Office 365 krever egentlig en endring i DNS og brannmur som står beskrevet her, men i test benyttet vi hurtigmetoden som kan leses her. Hvordan en lokal Lync installasjon klargjøres kan du finne her

  
Viser «min side» og side med Lync kontakter.

Man kan ha lyd og chat samtale med alle interne og eksterne Lync kontakter. Lyd samtalen går over mobilnett, men blir rutet via Lync server. Dette betyr at det blir lokaltakst for å ringe Lync kontakter som befinner seg i utlandet.

 
Når man velger en kontakt er det mulig med lyd samtale og chat.

Å bli med i konferanse gjøres fra telefonens kalender. Når man trykker på konferanse lenke starter Lync klient automatisk. Ved påkobling vil din telefon bli oppringt av Lync server.

 
Å bli med i konferanse vil trolig våre brukere oppleve som enkelt. Prosedyren er lik full klient ved at man går inn i telefonens kalender funksjon og trykker på konferanse lenke.


Når man kobler til konferanse vil den ansatte bli ringt opp til sin mobil av Lync konferanse bru.

Oprinnelig hadde vi ikke planer om å tilby denne i noe stort omfang til våre ansatte. Dette da den ikke støtter VOIP og video. Løsningen for lyd via mobilnett oppringt fra server ser ut til å være et meget bra alternativ. Klienten er også enkel i bruk og vi vil revurdere i hvilken grad den rulles ut til ansatte. Studenter som ønsker det kan laste ned og benytte klient mot Office 365.

Klienten inneholder en del andre funksjoner slik som mobil status og single number reach. En mer omfattende test av den kan leses her

Dette innlegget ble publisert i Lync, Office 365. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s