HINT er første skole i Norge med studentene på Office 365

Vi er nå i produksjon med vårt nye Office 365 system som erstatter Live@edu. Vi fikk muligheten av Microsoft til å være pilot i Norge, på løsningen som snart kommer for utdanningssektoren. Når vi nå går i produksjon er våre 4500 studenter som gruppe blant de første i verden som får gratis tilgang til Office 365 pakken.

Den tekniske løsningen har vær klar et par uker og overgangen har bestått i å planlegge innfasing av Office 365 og utfasing av Live@edu. Vi har valgt å gjennomføre overgangen til ny e-post først. Lync systemet er klart, men krever at studentene installerer klienten på sin private PC, Mac eller mobil. Vi informerer om dette per studiested slik at vi har kapasitet til å ta oss av support. Vi har startet info på første campus nå og er ferdig den 8. februar.

I vår informasjon til studentene har vi laget Junglemap leksjoner hvor vi har delt inn i e-post og Lync. På samme måte er det også sendt informasjon til de ansatte om hva som skjer og hvilken informasjon og opplæring studentene har fått. I tillegg har vi laget web sider som gir videoopplæring i bruk av Lync for studenter og for lærere som ønsker å bruke verktøy i undervisningen.


Junglemap infomail som sendes til studenter.


Junglemap mail med leksjon som ble sendt til ansatte.

Selve overgangen til ny e-post løsning gikk fint, men vi fikk utfordringer med at studentene ikke kom inn på gammel live@edu e-post. Vi flytter ikke gammel e-post over og live@edu skal være tilgjengelig som arkiv frem til 1. mai. Grunnen til utfordringene som nå er løst var at vi byttet e-post adresse på studentens AD objekter som førte til kluss med SSO portalen til live@edu. Løsningen var å endre litt på koden i SSO portal.

Det blir spennende å se om Lync vil gi endringer i kommunikasjonen mellom studenter og mot lærere. I tillegg blir det også interessant å se hvor mange fag som ønsker å benytte verktøy til nettundervisning. I løpet av pilotperioden har det kommet i gang 3 studier og  flere har ventet på muligheten som de nå har fått.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Lync, Office 365. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s