Første test av Cisco VCS og AMG koblet mot Lync

UNINETT eCampus prosjekt har på lån en Cisco infrastruktur som kan brukes til å koble Lync mot den tradisjonelle videokonferanseverden. Vi har vært så heldig å få lov til å være med å teste løsningen og i går var den klar for første oppkobling. Dette er meget lovende saker hvor UNINETT kan bygge opp den kostbare infrastrukturen og vi kobler oss mot dem. Det kan trolig bety at vi og andre i UH sektor kan spleise på en felles løsning hvor boksene står og driftes av UNINETT.

Løsningen som Atea bistår UNINETT med å sette opp er nå delvis på plass. Vi  når kun andre endepunkter når vi er påkoblet datamaskiner via VPN og vi kan bli koblet ned etter en viss tid. Dette er noe som de jobber med og det er nok bare et spørsmål om tid før det er løst.

Selv om alt ikke er på plass får vi testet prinsippet og vi har testet med suksess oppkobling mot endepunkter i inn og utland. Det fungerer også mot endepunkter utenfor forskningsnettet.

Hvis vi skal ringe en IP adresse legger vi inn <ip adresse>@video.no i Lync søkefelt, høyreklikker og velger videosamtale.  Hvis man skal ringe en sip adresse er det litt mer kryptisk hvor vi legger inn <Sip navn>,<domenet>@video.no  (komma erstatter @).
Eks: rom212,hint.no@video.no


Under ser dere et eksempel på oppkobling hvor vi fra Lync koblet opp endepunkt på NTNU, Universitetet i Tromsø i tillegg til to Lync brukere.

Hvis man ønsker mer enn «active speaker» som Lync gir er det også mulig at alle kobler seg via MCU som vist under. I dette «møtet» er det kun en deltaker.


Oppkobling fra Lync mot UNINETT MCU hvor vi på meny velger det numeriske Lync tastaturet og legger inn 5# for HINT.


Inne på MCU som eneste deltaker.

Løsningen ser ut noe i retning av tegningen som vises under. Dette er fra en tidligere konseptegning, men er nok ikke langt fra sannheten.

Hvis ting fungerer så godt som det tyder på nå og UNINETT velger å kjøpe inn infrastruktur så trenger ikke vi og andre å ta investeringen alene. Kostnaden blir trolig i overkant en milion kroner så en eventuell felles UNINETT løsning er nok fornuftig bruk av penger.

Dette innlegget ble publisert i Lync. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s