Integrasjon mellom SharePoint og Lync

Ansatte fikk i april 2011 tilgang til Lync via vår lokale installasjon. Prosjektet samordnet kommunikasjon ble avsluttet i starten av 2012 ved innføring av Office 365 for våre studenter. Prosjektleder har den siste tiden ledet innføring av nytt intranett basert på SharePoint 2010 plattform. SharePoint er tett integrert med Lync og vil vil her vise hvordan det ser ut hos oss. 

En av mange grunner til at vi valgte SharePoint som plattform er den gode integrasjonen mot Office inkludert Lync. Noen av integrasjonene er klar ut av boksen, men de fleste krever litt konfigurasjon i SharePoint og/eller Lync.


Startsiden for nytt intranett i HINT

Kompetansesøk fra Lync
Tidligere kunne de ansatte kun søke opp personer på navn i Lync. Vi har aktivert kompetansesøk som gjør at de via Lync kan søke i fritekst på all informasjon som ligger i kompetanse profilen til de ansatte.


Søk på ordet «regnskap» gir ingen svar i ordinært Lync søk.


Med SharePoint integrasjon kan man velge kompetanse og da kommer alle som jobber på regnskap eller som har lagt inn ordet regnskap i sin profil. I bunnen Lync kan man vise resultatet i SharePoint.


Hvis man på bilde over trykker på vis resultatet i SharePoint kommer man inn i SharePoint søkemodul.

Se presence eller starte samtale direkte fra SharePoint.
I SharePoint er det i alle lister en kobling mellom din bruker og Lync kontaktkort. Du kan derfor se presence, chatte, starte videosamtale osv. direkte fra web område.


Lync Kontaktkort på profil til ansatt.


Presence og kontaktkort tilgjengelig fra oppgaver i SharePoint prosjektmodul.

Endre Lync bilde
Opprinnelig ble bildene som vises i Lync hentet fra adgangskortsystem og lastet opp i AD. I SharePoint har vi åpnet for at de ansatte selv kan oppdatere sitt bilde. Bilde replikeres fra SharePoint til Active directory og blir synlig i Lync og Outlook.


Bilde kan lastes opp fra den ansattes profilside i mysite.

Intranett er bare begynnelsen på systemer vi ønske å utvikle eller integrere mot SharePoint plattformen. Les mer om vårt Intranett og de andre SharePoint relaterte prosjektene i HINT her

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Lync, Office 365, SharePoint 2010. Bokmerk permalenken.

2 svar til Integrasjon mellom SharePoint og Lync

  1. Ivar sier:

    Hei,

    Denne siden var bra! Veldig informasjons rik. Fikk veldig mye inspirasjon. Jeg har et spørsmål angående «Kompetanse søk». Hvordan setter man opp dette og interregner «kompetanse» fanen i Lync i korte trekk?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s