Hvordan Lync har endret arbeidsdagen for ansatte og studenter.

Det er ingen tvil om at innføring i Lync i vår organisasjon har ført til endringer i HINT som organisasjon og den ansattes arbeidshverdag. Egentlig er det synd at ingen har forsket på før og nå situasjonen, men vi vil her forsøke å beskrive litt av endringene vi mener har skjedd. Dette blir gjort via  tilbakemeldinger fra ansatte og studenter.

Reiser
En stor fordel med Lync for de ansatte er at det er mindre behov for reiser mellom campus. Mange har også tatt i bruk Lync i samarbeid med eksterne aktører som enten har Lync eller som laster ned Lync gjesteklient. Her er tre tilbakemeldinger fra ansatte som viser dette.


Samarbeid
Samarbeide mellom ansatte i organisasjonen har blitt forenklet og trolig forbedret i etterkant av Lync innføringen. Her er et par tilbakemeldinger som viser litt av effektene.

Brukervennlighet
Brukervennligheten i Lync er helt klart noe av det som har gjort at innføringen har blitt enn suksess. Det er veldig enkelt å komme i gang og kolleger bistår gjerne til de som har utfordringer. For oss på IT har ikke det som faktisk er ca. 450 videosystemer ført til noen stor økning i henvendelser. Her er et par sitater om brukervennlighet.

Fleksibilitet
Når de ansatte nå har forstått hvilke muligheter plattformen gir har mange tatt i bruk den økte fleksibiliteten. Dette gir store muligheter både for arbeidsgiver og arbeidstaker. Her er et par tilbakemeldinger vi har mottatt.

Familie og fritid
Mange har jobber som krevde mye reising. Andre har ikke fått utnyttet sitt potensiale da de jobber på en campus som er i nærheten av familien, men langt fra der beslutningen tas. Lync gir muligheter for å få mer tid med familien samtidig som man får en jobb med nok utfordringer. Her er et par tilbakemeldinger fra ansatte som underbygger dette.

Kreativitet
Lync gir muligheter og tid for kreative sjeler til å samles virtuelt. Dette sitatet er ikke hentet fra en HINT ansatt, men gir etter vår mening et godt bilde av prosesser som oppstår på grunn av bruk av verktøy.

Fagansatte som bruker Lync i undervisningen
Grunnskolelærerutdanningen er en av flere utdanninger som bruker Lync aktivt til undervisning og veiledning av studenter. Her er et par sitater fra to lærere.


Studenter sin tilbakemelding på studiet som bruker Lync som verktøy.
Studenter ved farmasi, vernepleie og grunnskolelærerutdanning bruker i dag Lync aktivt. Her er noen tilbakemeldinger fra studenter på grunnskolelærerutdanningen.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Lync, Prosjektstatus. Bokmerk permalenken.

2 svar til Hvordan Lync har endret arbeidsdagen for ansatte og studenter.

 1. Leif Harboe sier:

  Interessant, kan dere si noe om kostnadene? Er Lync primært for store/større organisasjoner? Hva med enkeltpersoner? Vil det være like greit med Skype for en enkeltperson som ønsker å veilede over nett?

  • Hei.

   Kostnaden er helt avhengig av hvordan Lync implementasjonen gjøres. Hos oss har vi en intern Lync installasjon som erstatter tidligere telefoni og samhandlingsløsninger. Dette er et omfattende og kostbart prosjekt. Hva det har kostet kan du lese her

   Det finnes derimot mulighter å få Lync fra 42 kr. per måned via en skytjeneste levert av Microsoft kalt Office 365. Se de forskjellige Office 365 pakkene her

   Hvis du som bruker alene skal bruke verktøy for veiledning så kan kanskje Skype egne seg bedre. Dette da mottaker sikkert ikke har Lync. Alle studenter får gratis tilgang til programmet hvis din skole inngår avtale med Microsoft. I neste versjon av Lync vil det komme en Skype integrasjon slik at man kan kommunisere mellom de to plattformene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s