Meget billig kamera blir ny standard for studenter og ansatte.

Vi er godt fornøyd med Microsoft Lifecam Studio for business kamera som frem til nå har vært standard for ansatte og studenter. Problemet har vært prisen som ble litt vel stiv for studentene. Vi har nå funnet Microsoft HD 3000 business kamera til en brøkdel av prisen. Tester har vist at dette er så godt at vi fremover kjøper inn dette for ansatte og studenter.

I vår leting etter billigere alternativer fant vi Logitech HD Webcam B525 og Microsoft HD 3000. Logitech kamera hadde en veiledende pris inkl. moms på kr. 330 og Microsoft kamera på kr. 160. Da vår test viste at både bilde og lyd på mikrofonen opplevdes bedre på Microsoft kamera var det med prisforskjellen ingen tvil om hvilket vi skulle velge.

Vi sammenlignet også mot Microsoft Lifecam Studio for business og forskjellene var så små at vi også velger Microsoft HD 3000 som kamera også for ansatte. Lifecam studio har 1080 HD mens HD 3000 har 720, men dette har ingen praktisk betydning for andre enn ivrige selgere og utstyrsfreaker 🙂

Vår erfaring viser at bruk av Lync sertifisert headset er avgjørende for at Lync samtaler/konferanser skal fungere godt. Kamera er ikke like kritisk og for studentene er det ofte godt nok med deres datamaskin sitt innebygde. Det er likevel stor kvalitetsforskjell spesielt ved dårlig belysning og med den lave prisen kan vi likevel anbefale de innkjøp av det eksterne kamera.

Mange studenter og ansatte anser lyd og skjermdeling som de viktigste elementene under samarbeid. Ved undervisning og veiledning setter studentene derimot stor pris på å se lærer. Lync kan brukes i veldig mange sammenhenger og utstyret er nå så billig at det til og med passer en students lommebok. Totalpris for student headset og kamera inkludert avanse til SINOT og forsikring er litt over 400 kr. Kvaliteten på utstyr er også god og konkurransen har gjort at prisene på Lync utstyr har rast det siste året.

Listen av våre valg av Lync utstyr kan leses her

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Lync. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s