Headset og kamera for studenter med Mac

Utbredelsen av Mac i HINT utgjør nå ca. 10 % av datamaskiner blant studentene. I fjor brukte studenter med Lync Jabra Biz 360 mono headset som har kommet i ny modell med navnet Jabra UC Voice 150 mono. Vi har også funnet et mye billigere alternativ til Microsoft Lifecam studio kamera med navnet Microsoft HD 3000 business. Utfordringen med begge disse er at de ikke støtter Mac og vi har derfor funnet to litt dyrere, men fortsatt billige alternativer for disse brukerne.

Det kan til tider være vanskelig å forholde seg til Lync utstyr for Mac. At utstyr er Lync sertifisert betyr at det fungerer på PC, men det er ingen automatikk at det fungerer på Mac. Jabra Biz 360 fungerte fint både for PC og Mac og da det kom i ny og forbedret modell ble det tatt som en selvfølge at den fortsatt støttet begge plattformer. Ved test viste det seg dessverre at Jabra UC Voice 150 ga trøbbel for Mac. Den ble funnet av iOS, men ved bruk i Lync ble lyd fra mikrofon til mottakere veldig hakkete/skurrete, tilsvarende når man har meget dårlig nettforbindelse. Microsoft HD 3000 kamera ble også funnet av iOS og problemet her var at hvitbalansen ble helt feil. Dette var ikke mulig å justere i iOS uten et program som kostet penger og vi måtte derfor også her finne et alternativ. Det enkleste hadde selvsagt vært å finne utstyr som støtter PC og Mac, men den meget gunstige prisen og gode kvaliteten på Jabra UC Voice og Microsoft HD 3000 gjorde at PC og Mac brukere blir anbefalt forskjellig alternativ.

For Mac brukerne anbefaler vi derfor Jabra UC Voice 550 mono headset og Logitech B525 HD. Dette er to meget gode alternativer til en billig pris, men er noe dyrere en modellen vi har funnet for PC.


Jabra UC Voice 550 mono headset og Logitech B525 HD kamera

Det er svært viktig for kvaliteten på Lync konferanser at studentene har Lync sertifiserte headset. Vi har mange erfaringer med der de velger utstyr selv blir konferansene ødelagt på grunn av dårlig lyd og støy. Kamera er ikke like kritisk, men kvaliteten på bilde blir som regel mye bedre med eksternt kamera. Prisen på Lync sertifiserte kamera har falt så mye at det også passer en students lommebok. Lærerne har derfor fått følgende råd fra oss. Gi studentene en sterk anbefaling om å kjøpe headset og si at det er mulig å kjøpe et godt og billig HD kamera hvis de ønsker. Det er studentorganisasjonen sin butikk som tar seg av salget.

Til slutt vil vi gi leverandørene en oppfordring om å støtte både PC og Mac på Lync sertifisert utstyr. Slik det er i dag er det alltid uklart om nytt utstyr fungerer på Mac. Med dagens utbredelse av Mac burde det være en selvfølge, og etter vår mening bør Microsoft  legge inn Mac støtte som et kriteria for å få logo «Optimized for Microsoft Lync».

Dette innlegget ble publisert i Lync. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Headset og kamera for studenter med Mac

  1. Henrik Staff sier:

    Logitech B530 er sertifisert for Lync og fungerer både med Windows og på Mac. Også ett meget godt headset for musikk, film og spill.
    http://www.logitech.com/no-no/product/7919?crid=1254

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s