Første avdelingsmøte ved hjelp av Lync 2013 web konferanse.

I dag hadde vår IT-avdelingen med 20 ansatte et møte ved hjelp av Lync 2013 konferansetjeneste. Vi fikk mer avdelingsfølelse og ser helt klart at denne versjonen gir store fordeler ved møter og ikke minst ved undervisning. Det som gir størst effekt er at vi nå kan se video av 5 personer samtidig og ikke bare den som snakket sist. Samtidig har grensesnittet blitt renere hvor de fleste funksjoner er skjult inntil du har behov for dem.

Det blir mindre av at noen mister fokus og lytter med et halvt øre mens de holder på med andre ting. Dette skyldes at det er større sjanse for at også din video vises og i tillegg kan man hente inn video fra andre enn de 5 som er i fokus. Enkelte kan sikkert synes dette er ubehagelig, men nå fungerer det mer som i et vanlig møte hvor man sitter rundt samme bord.

Vi har en Lync 2013 preview konto hvor vi laget møtet i Office 365 web scheduler på http://sched.lync.com/  På slutten av møtelenken la vi på teksten ?sl= som betyr at møtet blir tvunget til å åpnes i web versjonen av Lync 2013 i stedet for i Lync 2010 klientene våre. Et eksempel på en slik lenke er https://meet.lync.com/test/olenorman/1NCsdD86?sl=

Lync 2013 web klient gir tilnærmet identisk funksjonalitet som fullversjonen og eneste forskjellen ser ut til å være at denne åpnes i en web leser samt at din Lync presence ikke blir påvirket. Ingen av de 20 ansatte hadde problemer under installasjon av plugin for PC eller Mac uavhengig av om de hadde adminrettigheter på datamaskin.

De første som logger på i konferanse kommer i fokus og videoene byttes ut etter hvem som snakker. Der det vises blå ikoner på bilde under vil normalt bildene av de som det ikke er video av ligge. Grunnen til at bilder mangler nå er at alle logger inn i web versjonen som gjester. Hvis en person ikke har startet video vil det derfor i fremtiden være bilde fra Lync som kommer i fokus i stedet for video. Den som snakker får en blå linje under sin video som vist i bildet under til IT-sjefen med grå genser.

Klikk for å se et større bilde.

Ved dette møtet kjørte vi ingen skjermdeling, men det som skjer da er at videoene blir mindre og flyttes opp. Man kan justere størrelsen på videobildene og presentasjonen og man kan også velge en annen visningsform som for eksempel vis kun foredragsholder og vis bare presentasjon.

Bilde er ikke hentet fra avdelingsmøte, men viser hvordan en presentasjon ser ut i gallery view.

Grensesnittet er veldig rent og ryddig og man kan velge flere funksjoner ved å klikke på knappene nede til venstre. Hvis det for eksempel kommer en Chat melding vil den dukke opp som vist under og man klikker på boksen for å åpne dialogen.

Hvis du ønsker å få frem video av en annen enn de som vises i fokus kan du enkelt gjøre dette ved å trykke på tegnestift som vist under. Du kan også bestemme at enkelte alltid skal være i fokus ved å gjøre dette.

En kort video som viser litt av møtet kan du se under. Hvis du ser på video av person nummer to fra venstre ser dere at Lync automatisk får en person i sentrum hvis han beveger seg ut av bilde. Det er posisjonen på øynene til deltaker som styrer hvordan bilde flytter seg.

Trykk for å se en kort video fra møtet.

Hvis to personer (to par øyne) er med utvider Lync automatisk videobilde til den fulle størrelsen.

Det er ingen tvil om at verden har gått fremover med Lync 2013 og det blir spennende å teste systemet ytterligere fremover.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Lync. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s