«Systemet er som videokonferanse – bare bedre.»

ForskolelarerDet å forklare forskjellen på samordnet kommunikasjonsløsninger som Lync og tradisjonelle uavhengige løsninger som for eksempel videokonferanse med enkle ord er en utfordring. I forbindelse med at barnehagelærerutdanningen til høsten skal ta i bruk Lync i undervisningen sier studieleder Grete Friedrich til avisen Fosna Folket «Studentene følger forelesningene «live» via Lync-systemet. Det gir dem opplevelsen av å delta i forelesningen mens den foregår. Systemet er som videokonferanse, bare bedre». Dette viser at på tross av tradisjonell videokonferanse sitt store fokus på krystallklart HD bilde, optimal lyd og tilpasning av rom opplever brukerne dette som et mindre bra system.

Nøkkelen ligger trolig i at den tekniske kvaliteten i Lync er god nok, og de fleksible mulighetene studentene har til å kommunisere der de er i og utenfor forelesningene, med sine medstudenter og lærere. Tilgjengelighetsstatus gir i tillegg en lavere terskel for å ta kontakt. Noen lærere har fortalt at de føler de blir bedre kjent med studenter de har på nett enn på campus. En tankevekker hvor kanskje tradisjonell campus undervisning kan lære av nettundervisningen?

HINT bruker nå Lync aktivt i undervisningen ved utdanninger for lærer, farmasi, sykepleie, sør-samisk og nasjonal videreutdanning for matematikk. Til høsten vil flere studier komme på banen.

Les avisartikkelen her

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Lync. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s