En gledens dag

HappySiden innføringen av Lync i 2011 har den dårlige lydkvaliteten på opptak vært en stor utfordring. Dette har hindret oss i å ta i bruk Lync til opptak av forelesninger og andre snarfilmer. Når det ikke ble bedring ved overgangen til Lync 2013 var det nødvendig å se på alternativer. Dette ble teknisk utfordrende for oss på IT og vanskelig for brukerne som måtte lære et nytt verktøy, i stedet for bare å trykke record i Lync. Vi har jobbet aktivt mot Microsoft i perioden og fikk tidligere lovnad om forbedring innen et år fra nå. Gleden var derfor stor da vi ved en tilfeldighet fikk vite av HIST at Microsoft hadde fikset utfordringen i en oppdatering.

I perioden mens vi har ventet har vi brukt verktøy som Camtasia relay og Mediasite opptaker. De har fungert godt, men å ta opp samtidig som Lync konferanse pågikk har vært teknisk utfordrende. Brukerne måtte også bruke mange ekstra klikk i for dem ukjente verktøy og vi ser frem til at også denne delen gjøres av Lync.

Løsningen ser ut til å være i selve klienten slik at det fungerer derfor like godt med Lync 2013 klient mot Lync 2010 server. Under har dere et eksempel på lyden før og to etter. Fortsatt er ikke lyd og bilde perfekt, men trolig etter studentenes og de ansattes mening mer enn god nok.

Lync 2010 klient opptak mot Lync 2010 servermiljø.

Lync 2013 klient opptak mot Lync 2010 servermiljø

Lync 2013 klient opptak mot Lync 2013 servermiljø. 

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s