Flytte Exchange UM rolle fra Lync 2010 til 2013

Exchange UMUnified messaging rollen som blant annet gir talepost og varsel om tapte anrop i Outlook og Lync er etter vår mening meget viktig for helhetsopplevelsen av Lync som telefonisystem. I prosessen med å migrere fra Lync 2010 til 2013 måtte vi flytte vår Exchange 2010 UM rolle. Her ble det tydelig at mange bedrifter kjører uten denne tjenesten, da vi via et av Norges største IT-konsulentselskap ikke fant noen som hadde gjort denne jobben. Lync har blitt et meget viktig system for vår organisasjon og hjelp fra andre med erfaring ville vært det tryggeste. Vi hadde derimot satt opp UM rollen selv og etter å ha sjekket prosedyren anså vi det som trygt å gjøre jobben selv. Alt fungerte fint og de ansatte har fortsatt glede av tjenesten.

  • Vi fulgte først beskrivelsen i denne artikkelen
  • Deretter importerte vi self-signed sertifikat på UM server i Trusted root certification authories på våre to Lync 2013 frontend servere.

De meste brukte funksjonene som telefonsvarer og tapt anrop varsel fungerer godt i Exchange 2010 UM rolle. Feriemelding og andre avanserte tjenester er derimot lite brukervennlig. Exchange 2013 UM rollen har adressert denne utfordringen, men vi er ikke klar i vårt system for å gå for denne. Exchange 2013 med tilhørende UM rolle er også tilgjengelig i skyen og her må vi ta et strategisk valg om vi på ny versjon fortsette å kjøre tjenestene lokalt eller i en skytjeneste.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s