Styrerommet åpnes mot verden med hjelp av Lync.

MeetingroomStyret ved HINT satser strategisk på digitale løsninger for å øke fleksibiliteten og kvaliteten på utdanningene.  Mange lærere har derfor de siste årene tatt skrittet ut av komfortsonen for å gi studentene i skyen et minst like godt undervisningstilbud. Styret har via sitt arbeid sett muligheten til å gi samme fleksible tilbud til sine tilhørere på møter.  I dag var det for første gang streaming av det åpne styremøte, som denne gang kun ble distribuert internt. Styret vurderer omorganiseringer i HINT som trolig bidro til et meget godt digitalt oppmøte, hvor det på det meste var 40 samtidige brukere. Det utgjør nesten 10% av arbeidsstokken ved våre campus.

Vi brukte Lync 2013 konferanse hvor møtelenke var satt til enveis kommunikasjon. Det betyr at chat, video, tale og muligheten for presentasjon er deaktivert for deltakere. Med Lync 2013 kan vi tilby «streaming» til verden ved å distribuere den samme møtelenken eksternt. Gjestene kan velge å delta fra PC og Mac via webklient eller fra sitt nettbrett eller mobile enhet via app. Et eventuelt opptak av møtene er bare et klikk unna i Lync klienten.

Styremoteweb
Fra dagens styremøte hvor det på dette tidspunkt var 37 tilhørere via nett.

Lync gir stor fleksibilitet til å få streamet møter alle steder styret ønsker innenfor eller utenfor HINT. En PC koblet mot et trådfast nett og en Polycom roundtable i et møterom er det som skal til for å sende møtene i god kvalitet til verden. Det er også mulig å få til det samme med et styremedlem sin bærbare datamaskin, web kamera og små seriekoblede mikrofoner, hvis styret for eksempel har møte på reisefot.

Gjennomføringen i dag gikk helt utmerket med god video og lydkvalitet og ingen tekniske problemer.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s