Microsoft tar tak i utfordringer med samordnet kommunikasjon i en trådløs verden.

WirelessPoorUtviklingen mot en trådløs fremtid har kommet langt. Med nettbrett og mobilrevolusjonen og BYOD utviklingen har nesten alle enheter uten mulighet for fastnett på jobb. Lync er som alle andre sanntidsløsninger avhengig av et bra nett for å fungere optimalt og med mobile klienter på alle plattformer er utfordringene blitt større. Microsoft har i en lengre periode samarbeidet med leverandører av nettutstyr. De har nå i tett samarbeid med Aruba laget Software-Defined Networking (SDN),  som er et åpent API hvor Lync og nettverksutstyr kan utveksle informasjon, for best mulig ytelse og proaktiv overvåking.

All Lync trafikk er kryptert som er meget bra for sikkerhet, men gjør det vanskelig for nettutstyr å analysere og forbedre trafikk.  Lync SDN  er en meget kraftig sak både til overvåkning, QOS og for å få ting til å spille på tvers i nettverkslag.

Se også en god videopresentasjon av Microsoft og Aruba med tittelen Enabling real-time communication over WI-fi som forteller om hvordan API og teknologi fungerer sammen.

Det som er synd er at Cisco som er konkurrent i UC markedet ikke er like synlig som Aruba i sin støtte av Lync på nettverksutstyr. Som stor kunde av Cisco nettutstyr håper vi virkelig de også offisielt kommer mer på banen. UC er så viktig for vår og mange andre bedrifter i offentlig og privat marked at Cisco kommer til å tape markedsandeler hvis de ikke endrer strategi.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s